Tunnukset

Yhdistyksen tunnukset

Turun KY:n lippu sekä Suomen valtion lippu Turun KY:n 59. vuosijuhlilla.

Turun KY:n lippu sekä Suomen valtion lippu Turun KY:n 59. vuosijuhlilla.

Yhdistyksen lippu on pohjaväriltään tummansininen ja siinä on kullanvärinen yhdistyksen tunnus. Lipun koko on 140 x 110 cm ja sitä käytetään yhdistyksen tilaisuuksissa. Lipun käytöstä muissa akateemisissa tilaisuuksissa päättää yhdistyksen hallitus. Lipun ollessa pois suojastaan, sillä tulee aina olla kahden henkilön airut tai kunniavartio.

Yhdistyksen jäsentunnukset

 

arkimerkki-982x1024

Turun KY:n kuntamerkki, jota kaikki jäsenet ovat oikeutettuja kantamaan.

Kuntamerkissä on yhdistyksen tunnus. Se on kullattua hopeaa ja korkeudeltaan 10 mm. Kuntamerkkiä voivat käyttää kaikki yhdistyksen jäsenet. Hallitus voi myöntää kuntamerkin huomionosoituksena yhdistyksen ulkopuoliselle henkilölle. Kuntamerkkiä pidetään vasemmassa rintapielessä ja käytetään myös muissa kuin akateemisissa tilaisuuksissa.

 

Turun KY:n kuntanauha kuvassa vasemmalla

Turun KY:n kuntanauha kuvassa vasemmalla

Kuntanauhan värit ovat tummansininen ja kulta ja se on 21 mm leveä. Kuntanauhaa voivat käyttää kaikki yhdistyksen jäsenet akateemisissa tilaisuuksissa. Hallitus voi myöntää kuntanauhan huomionosoituksena yhdistyksen ulkopuoliselle henkilölle käytettäväksi akateemisissa tilaisuuksissa. Miehet kantavat kuntanauhaa oikealta olkapäältä rinnan yli alas vasemmalle ja naiset vasemmalta olkapäältä rinnan yli alas oikealle. Juhlapuvun yhteydessä miehet kantavat kuntanauhaa liivin alla. Naiset voivat kantaa kuntanauhaa juhlapuvun päällä, kuitenkin niin, ettei se ole kosketuksissa paljaaseen ihoon, tai ruusukkeena vasemmassa rintapielessä. Kuntanauhaan ei tule kiinnittää mitään, mitä ei erikseen ole kiinnitettäväksi määrätty.

Uusien pupujen lakkeja valmiina lakituslitaisuuteen.

Yhdistyksen lakkeja pupujen lakitustilaisuudessa.

Yhdistyksen lakki on suomalaismallinen ylioppilaslakki, jonka mustassa samettireunuksessa on yhdistyksen lakkimerkki. Yhdistyksen lakkimerkki on kullattu ja korkeudeltaan 18 mm oleva yhdistyksen tunnus. Yhdistyksen lakkimerkkiä voivat käyttää kaikki yhdistyksen nykyiset sekä entiset jäsenet. Merkki kiinnitetään keskelle ylioppilaslakin mustan samettireunuksen etuosaa.

Virkatunnukset

Emäntä Laakio ja isäntä Sillanpää avaimineen 2013 vuosijuhlilla.

Emäntä Laakio ja isäntä Sillanpää avaimineen 2013 vuosijuhlilla.

Isäntä ja emäntä käyttävät Turun KY:n avaimia toimikautensa aikana akateemisissa tilaisuuksissa. Avainnauhaan on kaiverrettu kaikkien emäntien ja isäntien nimet kautta Turun KY:n historian.

Puheenjohtajan ketjut kotelossaan.

Puheenjohtajan ketjut kotelossaan.

Puheenjohtajan ketjut ovat nuorimmat kaikista Turun KY:n käädyistä. Ne on otettu käyttöön vasta 2000-luvulla. Hallituksen puheenjohtaja käyttää ketjuja akateemisissa juhlatilaisuuksissa toimikautensa aikana.

Hallitusmerkki

Turun KY:n hallitusmerkki

Hallitusmerkki on kullattu, halkaisijaltaan 15 mm oleva ympyrän sisällä oleva yhdistyksen merkki. Hallituksen merkkiä saavat käyttää kaikki yhdistyksen tai ylioppilaskunnan hallituksessa tai toiminnanjohtajana toimineet henkilöt. Hallitusmerkkiä kannetaan hallitus- ja toiminnanjohtajakautena hallitusnauhassa ja kauden päätyttyä vasemmassa rintapielessä akateemisissa tai muissa tilaisuuksissa.
Turun KY:n sauva, jota vuosijuhlien seremoniamestari käyttää juhlien ajan. Sauvan on lahjoittanut Suomen kultasepät Oy vuonna 1966.

Turun KY:n sauva.

Sauvaa käyttää isäntä, emäntä, seremoniamestari tai muu hallituksen osoittama henkilö virkatehtävissä. Perinteisesti vuosijuhlien seremoniamestari käyttää sauvaa juhlien ajan. Sauvan on lahjoittanut Suomen Kultasepät Oy vuonna 1966.