Liikuntajaosto – KY-Sport

KY-SPORT

KY-Sport on TuKYn ikioma urheilujaosto, jonka järjestämiin enemmän tai vähemmän vakavamielisiin urheilutapahtumiin jokainen TuKYläinen on erittäin lämpimästi tervetullut.

Jo vuodesta 1980 KY-Sport on vastannut Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden liikkumisesta, kunnosta ja hauskanpidosta. Jaoston tavoitteena onkin järjestää opiskelun ja juhlimisen vastapainoksi erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia.

Pyöritämme viikkovuoroja muutamana päivänä viikossa, jolloin urheilemme yhdessä muun muassa lenkkeillen ja pelaillen salibandya sekä futsalia. Syksyn viikkovuorojen aikataulut löydät TuKYn tapahtumakalenterista, ja vuoroille ovat kaikki tervetulleita kuntoon tai pelitaitoon katsomatta!

Pyrimme myös tutustuttamaan jäsenet uusiin, joskus eksoottisiinkin lajeihin. Kuukauden laji –nimikkeellä järjestettävät kokeilut tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin hyvässä seurassa. Lähiaikoina olemme muun muassa kokeilleet CrossFitiä ja käyneet Megazonessa.

KY-Sport arvostaa myös penkkiurheilua, ja eri lajien arvokisoja jännitetään yhdessä kisakatsomoiden muodossa. Keväällä Parkille kerääntyikin kymmenittäin enemmän tai vähemmän urheiluhulluja seuraamaan Super Bowlia ja MM-lätkää.  Vuonna 2010 emme tyytyneet vain seuraamaan otteluita televisiosta, vaan KY-Sport järjesti ulkomaanexcun jalkapallon mahtimaahan Englantiin.

Järjestämme myös joka kevät vuoden kovimman urheiluspektaakkelin, KYlumpialaiset. Näissä legendaarisissa KYlumposvuoren kisoissa kamppaillaan erilaisissa kylterihenkisissä lajeissa pilke silmäkulmassa, totta kai!

KY-Sportista eriytetyn KY-Sport ry:n alaisuudessa toimivat:

SBS KY-Sport

SBS KY-Sport on koulumme salibandyjoukkue, joka nousi viime kaudella vitosdivarista nelosdivariin. Joukkueemme koostuu entisistä salibandy-, futis- ja lätkäpelaajista, joten aikaisempi lajitausta ei ole välttämätöntä. Treenasimme viime kaudella maanantaisin klo 20:30-21:30 parin kilometrin päässä koulultamme. Mahdollisista muutoksista ajankohtiin tullaan ilmoittamaan heti alkusyksystä. Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan!

KY-Hunks

KY-Hunks on kauppakorkeakoulun oma koripallojoukkue, jota on myös vahvistettu yliopisto-opiskelijoilla. Sarjassa joukkue tunnetaan nimellä KY-Sport, ja se on pitkään ollut Turun kovin joukkue. KY-Hunksien kotipelejä voi seurata Educariumilla, ja ne päivitetään TuKYn tapahtumakalenteriin.

FC KY-Sport

Keväällä 2013 perustettu KY-Sportin miesten jalkapallojoukkue pelaa kaudella 2015 Turun piirin vitosessa ja taistelee noususta neloseen. Joukkue tarjoaa laadukasta kilpaurheilua pelitoiminnasta kiinnostuneille entisille ja nykyisille pelureille. Joukkue koostuu kauppakorkeakoulun eri vuosikurssien opiskelijoista ja muutamasta jo valmistuneesta alumnista. Mikäli omaat aiempaa futistaustaa ja olet kiinnostunut kilpatason jalkapallosta, niin olet tervetullut mukaan joukkueen harjoituksiin. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja tule edustamaan kouluasi! 

Alppikanuunat

Alppikanuunat on Turun KY:n harrasteryhmä, joka on vuodesta 1989 lähtien järjestänyt loistavia laskureissuja Euroopan eri alppikohteisiin. Reissuilla pääsee nauttimaan paitsi mahtavista alppimaisemista, myös hyvästä seurasta, haastavista rinteistä ja vauhdikkaasta after skiistä. Vuodesta 2013 lähtien eeppinen surffiviikko syksyllä on myös löytynyt Alppikanuunojen vuosittaiselta todo-listalta!

Hallitus

Puheenjohtaja: Inari Syrjänen

Varapuheenjohtaja: Elias Nousiainen

Rahastonhoitaja: Rasmus Aadeli

Sihteeri: Vilma Ijäs

Tiedottaja: Susanna Kuosmanen

Joukkuevastaava: Tuomas Rauvola

Projektivastaava: Antti Heinonen

Markkinointivastaava: Meri Yrjänen

 

 

inkku

 

Inari Syrjänen

Turun KY:n liikuntavastaava

liikunta@tuky.fi